Modernism is an architectural style that was developed mainly in Catalonia and Barcelona for about 50 years, between the 19th and 20th centuries.
 

Although it's part of a general movement in  Europe, Catalonia have its own particular style, and becomes probably in more developed modernism, using new architectural concepts based in the nature.

New  construction materials, the shapes of buildings and the details on the facades define this particular style.

modernist buildings

PHOTOS

CASA BONAVENTURA FERRER
CASA BONAVENTURA FERRER

Edifici d’estil modernista situat al número 113 del Passeig de Gràcia a Barcelona, construït entre els anys 1905-1906 per l'arquitecte Pere Falqués i Urpi. Consta en el Catàleg del Patrimoni Artístic de Barcelona des de l'any 1979.

press to zoom
CASA FUSTER
CASA FUSTER

Edifici modernista d'aire neogòtic situat al nombre 132 del Passeig de Gràcia de Barcelona, construït per encàrrec de la família Fuster entre a els anys 1908 i 1911 fou dissenyat i creat per Lluís Domènech i Montaner, va ser una de les seves últimes obres, la darrera a Barcelona ,

press to zoom
CASA FRANCESC CAMA I ESCURRA
CASA FRANCESC CAMA I ESCURRA

Edifici residencial d'estil modernista situat al nombre 15 del carrer Gran de Gràcia de Barcelona, construït entre el anys 1902 al 1904 segons projecte signat per Joan Baptista Feu però tradicionalment atribuït al deixeble de Gaudí, Francesc Berenguer. Destaquen especialment les dues tribunes de ferro, amb vidres emplomats.

press to zoom
CASA VICENS
CASA VICENS

Edifici modernista i primer projecte important de l'arquitecte Antoni Gaudi, situat al número 4 del carrer Les Carolines de Barcelona. Construït entre 1883 i 1888 per encàrrec de l'industrial Manel Vicens i Montaner propietari d'una fàbrica de ceràmica, detall que es manifesta a la façana per la seva decoració basada en la rajola

press to zoom
CASA GUSTA
CASA GUSTA

Edifici residencial d'estil modernista neogòtic situat al número 72-74 del carrer Ca l'Alegre de Dalt de Barcelona, edificat entre els anys 1907-1910 per a habitatge del propi arquitecte Jaume Gustà i Bondia. Està catalogada com a Bé Cultural d'Interès local del municipi de Barcelona.

press to zoom
COL•LEGI DE LES TERESIANES
COL•LEGI DE LES TERESIANES

Edifici d'estil modernista situat al número 85-105 del carrer Ganduxer de Barcelona, acabat la seva construcció entre els anys 1889-1890 per l'arquitecte Antoni Gaudí i Comet. Va ser concebut per Sant Enric d'Ossó per a allotjar un col•legi i el convent de la Congregació de Religioses Teresianes, que ell mateix havia fundat.

press to zoom
CASA BATLLO
CASA BATLLO

Edifici residencial d'estil modernista situat al número 43 del Pº de Gràcia de Barcelona, construït per Antoni Gaudí als anys 1904-1906. Destaca la seva façana que combina la pedra, el ferro forjat i la ceràmica policromada, és considerada una de les més espectaculars i brillants del món

press to zoom
CASA AMATLLER
CASA AMATLLER

Edifici d'estil modernista amb influències barreja del gòtic català amb el gòtic dels palauets urbans dels Països Baixos. Situat al Passeig de Gràcia número 41, construït per l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch en els anys 1898-1900

press to zoom
CASA LLEÓ MORERA
CASA LLEÓ MORERA

Edifici residencial d'estil modernista situat al Passeig de Gràcia, 35 de Barcelona construït en els anys 1902-1906 pel l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner sobre una reforma de l'antiga casa Rocamora de l'any 1864. És un dels edificis restaurats emblemàtics del modernisme català.

press to zoom
1/3